College over voedselhypes en media

College over voedselhypes en media - Hogeschool van Amsterdam
(foto Abdelkader Nassiri)

Afgelopen week gaf ik een openbaar college over de rol van media bij voedselhypes bij debatcentrum Floor van de HvA. Gevolgd door een panelgesprek met Laurens van Klaveren (eigenaar van online bureau Onstuimig en ontwikkelaar van populaire food blogs), Marijke Berkenpas (voedingswetenschapper en eigenaar van platform I’m a Foodie) en Huib Stam (journalist en auteur van het boek Eetsprookjes).

Vragen die in de discussie zoal aan bod kwamen: Hoe maken consumenten keuzes in de brei aan informatie, welke bronnen vertrouwen ze wel/niet? Hoe kun je als leek nog onderscheid maken tussen feiten, onzin en commerciële content? Hoe moeten we met nieuwe voedingstrends en dieetgoeroes omgaan? Hoe kun je de voedselgeletterdheid van burgers vergroten? Universiteitsblad Folia schreef er een verslag over.

Omdat we nog lang niet waren uitgepraat, krijgt dit thema zeker een vervolg!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.