Fregola met venkel, chorizo en gremolata à la Ottolenghi

Fregola met venkel, chorizo en gremolata à la Ottolenghi

Dit maken we graag op koude dagen: in de oven gebakken venkel met uien, tomaatjes en chorizo. Met fregola, van die dikke pasta-bolletjes. Lijkt sterk op reuzen-couscous. En tenslotte nog wat gremolata erover.

Vrij naar een recept van  Ottolenghi (onderste recept), met veel verschillende smaken. Zoals pimentòn door de venkel (bekentenis: als het even kan doe ik overal pimentòn over – krijg er nooit genoeg van. Al moest ik het van een spiegeltje snuiven).  En ook nog geroosterde venkelzaadjes door de gremolata.

Wij houden wel van zo’n smakenkermis.

Ook Lekker:

3 reacties

  1. Hoe kan ik nu het recept lezen? Ik wil dit wel maken…

  2. Als het goed is kun je gewoon op die link klikken – hier istie voor de zekerheid nog een keer: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/apr/23/bbc-food-farming-awards-finalists-recipes-smoked-fish-chorizo-cheshire-cheese-yotam-ottolenghi
    … en dan het onderste recept op die pagina: “Chorizo and fennel bake with giant couscous and cherry tomatoes”

  3. Ha fijn. Jullie zijn er weer!

Geef een reactie

© 2018 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑