Fregola met venkel, chorizo en gremolata à la Ottolenghi

Fregola met venkel, chorizo en gremolata à la Ottolenghi

Dit maken we graag op koude dagen: in de oven gebakken venkel met uien, tomaatjes en chorizo. Met fregola, van die dikke pasta-bolletjes. Lijkt sterk op reuzen-couscous. En tenslotte nog wat gremolata erover.

Vrij naar een recept van  Ottolenghi (onderste recept), met veel verschillende smaken. Zoals pimentòn door de venkel (bekentenis: als het even kan doe ik overal pimentòn over – krijg er nooit genoeg van. Al moest ik het van een spiegeltje snuiven).  En ook nog geroosterde venkelzaadjes door de gremolata.

Wij houden wel van zo’n smakenkermis.

Ook lekker:

3 reacties

  1. Hoe kan ik nu het recept lezen? Ik wil dit wel maken…

  2. Als het goed is kun je gewoon op die link klikken – hier istie voor de zekerheid nog een keer: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/apr/23/bbc-food-farming-awards-finalists-recipes-smoked-fish-chorizo-cheshire-cheese-yotam-ottolenghi
    … en dan het onderste recept op die pagina: “Chorizo and fennel bake with giant couscous and cherry tomatoes”

  3. Ha fijn. Jullie zijn er weer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑