Dit maken we graag op koude dagen: in de oven gebakken venkel met uien, tomaatjes en chorizo. Met fregola, van die dikke pasta-bolletjes. Lijkt sterk op reuzen-couscous. En tenslotte nog wat gremolata erover.
Vrij naar een recept van Ottolenghi voor fregola (onderste recept), met veel verschillende smaken. Zoals pimentón door de venkel (bekentenis: als het even kan doe ik overal pimentón over of door – ik krijg er nooit genoeg van. Al moest ik het van een spiegeltje snuiven). En ook nog geroosterde venkelzaadjes door de gremolata.
Wij houden wel van zo’n smakenkermis.

Ook lekker:

4 reacties
Hoe kan ik nu het recept lezen? Ik wil dit wel maken…
Als het goed is kun je gewoon op die link klikken – hier istie voor de zekerheid nog een keer: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/apr/23/bbc-food-farming-awards-finalists-recipes-smoked-fish-chorizo-cheshire-cheese-yotam-ottolenghi
… en dan het onderste recept op die pagina: “Chorizo and fennel bake with giant couscous and cherry tomatoes”
Ha fijn. Jullie zijn er weer!
Prachtige blog met veel verrassende recepten!! Daar hou ik van..