Venkel, fregola, chorizo, gremolata

Fregola met venkel, chorizo en gremolata à la Ottolenghi

Dit maken we graag op koude dagen: in de oven gebakken venkel met uien, tomaatjes en chorizo. Met fregola, van die dikke pasta-bolletjes. Lijkt sterk op reuzen-couscous. En tenslotte nog wat gremolata erover.

Vrij naar een recept van  Ottolenghi voor fregola  (onderste recept), met veel verschillende smaken. Zoals pimentón door de venkel (bekentenis: als het even kan doe ik overal pimentón over of door – ik krijg er nooit genoeg van. Al moest ik het van een spiegeltje snuiven).  En ook nog geroosterde venkelzaadjes door de gremolata.

Wij houden wel van zo’n smakenkermis.

Fregola met venkel, chorizo en gremolata à la Ottolenghi

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.