Dit maken we graag op koude dagen: in de oven gebakken venkel met uien, tomaatjes en chorizo. Met fregola, van die dikke pasta-bolletjes. Lijkt sterk op reuzen-couscous. En tenslotte nog wat gremolata erover.

Vrij naar een recept van  Ottolenghi voor fregola  (onderste recept), met veel verschillende smaken. Zoals pimentón door de venkel (bekentenis: als het even kan doe ik overal pimentón over of door – ik krijg er nooit genoeg van. Al moest ik het van een spiegeltje snuiven).  En ook nog geroosterde venkelzaadjes door de gremolata.

Wij houden wel van zo’n smakenkermis.

Fregola met venkel, chorizo en gremolata à la Ottolenghi

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.