Dit maken we graag op koude dagen: in de oven gebakken venkel met uien, tomaatjes en chorizo. Met fregola, van die dikke pasta-bolletjes. Lijkt sterk op reuzen-couscous. En tenslotte nog wat gremolata erover.
Vrij naar een recept van Ottolenghi voor fregola (onderste recept), met veel verschillende smaken. Zoals pimentón door de venkel (bekentenis: als het even kan doe ik overal pimentón over of door – ik krijg er nooit genoeg van. Al moest ik het van een spiegeltje snuiven). En ook nog geroosterde venkelzaadjes door de gremolata.
Wij houden wel van zo’n smakenkermis.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
4 reacties
Hoe kan ik nu het recept lezen? Ik wil dit wel maken…
Als het goed is kun je gewoon op die link klikken – hier istie voor de zekerheid nog een keer: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/apr/23/bbc-food-farming-awards-finalists-recipes-smoked-fish-chorizo-cheshire-cheese-yotam-ottolenghi
… en dan het onderste recept op die pagina: “Chorizo and fennel bake with giant couscous and cherry tomatoes”
Ha fijn. Jullie zijn er weer!
Prachtige blog met veel verrassende recepten!! Daar hou ik van..