Carluccio’s pasta met kippenlever, eekhoorntjesbrood en truffel

Tajarin con fegatini, noemt Antonio Carluccio deze pasta met kippenlever, eekhoorntjesbrood en truffel. Kort gebakken en geblust met geurige oloroso-sherry (Carluccio doet het met marsala, zal beslist ook heel lekker zijn). De perfecte manier om lever te (leren) eten.

Pasta met lever en eekhoorntjesbrood van Antonio Carluccio

Recept voor Tajarin con fegatini oftewel pasta met kippenlever

Recept afkomstig uit Delicious Magazine oktober 2011.

Men neme

Voor 2 personen

  • 1 theekopje gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 250 gram kippenlever, in kleine stukjes
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • olijfolie
  • half glas marsala of medium dry sherry (wij gebruikten oloroso)
  • eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • versgemalen zwarte peper & zout
  • 250 gram verse tagliatelle
  • eventueel: eetlepel truffelpasta
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Week het eekhoorntjesbrood ongeveer 20 minuten in warm water. Snijd het dan in kleine stukjes. Bewaar het weekvocht – kun je eventueel nog in de saus gebruiken.
  2. Fruit het uitje in wat olijfolie tot heel lichtbruin. Doe de kippenlevertjes erbij en bak in ongeveer 3 a 4 minuten tot ze gaar beginnen te worden. Blus met de marsala of sherry en laat de alcohol verdampen. Voeg de tomatenpuree en het geweekte eekhoontjesbrood toe en laat nog kort even doorkoken – eventueel nog met wat weekvocht van het eekhoorntjesbrood. Breng op smaak met peper & zout.
  3. Kook intussen de tagliatelle in gezouten water tot nét al dente.
  4. Doe de pasta dan met een beetje aanhangend vocht in de leversaus en roer alles goed door, eventueel met een lepel truffelpasta.
  5. Dien op met royaal geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Bedank Antonio Carluccio zaliger voor deze heerlijke pasta.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

7 reacties

Lijkt me een lekkere PASTA. Volgende week op de planning. Is het idd 150 gedroogde eekhoorntjesbrood ?

Kippenlevers en cepes zijn mijn lievelings-ingredienten.Bedankt voor dit smaakvolle recept.Ik zou ipv truffelpasta een druppeltje truffelolie willen gebruiken, het effect zal niet veel afwijken vermoed ik.

Heerlijk recept, gelukkig heb ik verse truffel en verse cantharellen.
De truffel brengt meer smaak als ie een dag in de vriezer heeft gelegen>
Maar de combi met kippenlevers is waarlijk zalig, bedankt.
Ik kan er helaas geen foto van bijplaatsen.
Vincent, Les Arques, France

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.