Ugly Delicious op Netflix

Kijken: Ugly Delicious

Ineens stond Ugly Delicious op Netflix: een serie van 8 documentaires waarin kok David Chang samen met wat vrienden (zoals schrijvers, komieken, koks) luchtig verschillende culinaire tradities tegen het licht houdt.

Pizza in Tokyo?

De serie gaat de wereld over om van alles te proberen, te proeven en te bevragen. Waar maken ze bijvoorbeeld de lekkerste pizza: in geboortestad Napels, New York? Of toch in Tokyo? En meer van dat soort prangende vragen. Die worden puntig en gevat beantwoord – soms wel erg ‘jongens onder elkaar.’ Maar de serie is grappig vormgegeven met veel humor en aanstekelijk plezier.

In Ugly Delicious neemt men alles niet al te serieus. En toch worden daarbij bijna terloops ook diepgravender thema’s aangesneden (bijvoorbeeld met z’n vieren in een pickup-truck onderweg naar weer een taco-joint aan de rand van de stad).  Zoals de overschatting van authenticiteit, efficiëntie vs. ambachtelijkheid, racisme en zo meer.

Alles bij elkaar de moeite waard. Al was het maar vanwege de geinige parodie op de intro van die andere culinaire serie Chef’s Table in aflevering 7.

Momufoku & Lucky Peach

David Chang heeft inmiddels meerdere restaurants in New York, LA, Toronto en Sydney, meestal met Momufoku in de naam. Ze weerspiegelen zijn eigen ontwikkeling: opgeleid in klassieke Franse traditie, onder meer bij sterrenrestaurants. Maar ook in Japan, waar hij ramen ontdekte en zich bekwaamde in allerlei traditionele bereidingen van fast food. Zijn eigen variaties op zoiets triviaals als instant ramen hebben school gemaakt.

Intussen zette hij ook het tijdschrift Lucky Peach op. En een aantal jaar geleden maakte hij met Anthony Bourdain de interessante serie Mind of a Chef (al een tijdje op Netflix, zeer de moeite waard). Het is dus een druk baasje. Geen verrassing dat hij zo van fastfood houdt.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.