Meer is het ook niet: paar uien van de grill met met ansjovis en wat olijfolie. Het zoet van de gekarameliseerde uien en het zilt van de ansjovis, samen heerlijk.
Past goed op een tafel vol mezze. Of bij een gegrilde ribeye alla toscana.
Wij maken het wanneer we nog wat gloeiende kooltjes hebben op de barbecue maar het zonde vinden om het zomaar uit te laten gaan.
- Halveer wat uien, maar laat ze in de schil.
- Leg ze met het snijvlak op de grill.
- Laat ze eerst een beetje schroeien boven de kooltjes, leg ze daarna opzij om ze langzaam te laten garen met deksel op de grill.
- Ontdoe ze van de schil en dien ze op met scheut olijfolie en een ansjovisje erop. En nog een draai met de pepermolen.
We grillen meestal meteen wat meer uien – je kunt ze, eenmaal gegrild, makkelijk een dag of wat bewaren.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
2 reacties
Bijna niets heerlijker dan een gecarameliseerd ui. Het zout van de ansjovis erbij, jammie.
Ken je het recept van Jamie, ‘s werelds beste gebakken uien?
Ik maakte het voor de tweede keer in 2008, een dag om nooit te vergeten met mijn inmiddels overleden moeder.
Aangezien ik een regelrechte nerd ben met iPads enz kan ik het recept hier niet copieren. Je doet er spek omheen, rozemarijn en parmezaanse kaas. Jamie raadt het aan met kabeljauw of met gegrilde kip.
Altijd val ik er weer op terug.
Dank voor jullie recept, altijd spannend wat er nu weer uit jullie keuken komt.
Jazeker kennen we dat. Uit Happy Days met The Naked Chef, één van zijn eerste kookboeken. Toen was hij nog zowat puber.
Het recept staat niet op zijn eigen site, maar dus wel in zijn boek:
https://www.watatenzij.nl/wp-content/uploads/2018/06/IMG_5023.jpg
Lekker, maar nog niet zo eenvoudig als onze uitjes hierboven ;-)