Als we op onze web statistieken afgaan is iedereen al hertenstoven, reeruggen en zwijnebouten aan het maken. Maar mosselen zijn ook nog volop in het seizoen. Perfect om doordeweeks snel een lekker maal mee te maken.

Vadouvan?

Wij stoofden de mosselen kort met wat vadouvan. Dat is een soort currymengsel, uit het voormalige Franse deel in India, Pondiccherry (nu Vadavam). Vandaar dat het vaak in de Franse keuken wordt gebruikt. Terecht want het is een bijna zoete, mild pittige smaak die goed past bij mosselen.

Het idee voor dit gerecht deden we overigens op in Restaurant Oesterput 14 in Yrseke waar we afgelopen zomer heel lekker aten.

 

Recept voor mosselen met vadouvan, vermouth en venkel

Men neme

Als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen

  • Olijfolie
  • 1 Venkelknol, in kleine reepjes gesneden
  • 2 eetlepels vadouvan (wij gebruikten de grove variant)
  • 2 kilo verse mosselen
  • 1,5 glas witte vermouth zoals Noilly Prat
Bereiding

Klaar in ongeveer 30 minuten

  1. Was de mosselen kort onder stromend water. Iedere mossel die niet dicht is doe  je weg.
  2. Zet een ruime pan op matig vuur met een beetje olijfolie. Fruit hierin de venkelreepjes zachtjes aan, met de vadouvan.
  3. Doe de mosselen erbij en zet het vuur hoog. Blus met de vermouth. En doe de deksel erop om de mosselen gaar te stomen.
  4. Als alle mosselen openstaan ben je klaar (gooi de mosselen die na 5 minuten stomen nog steeds niet opengaan weg).
  5. Schep ze in een diep bord met lekker veel van het kooknat. Dat ziet er vaal bruingrijs uit, niet per se instagramwaardig. Wel heel lekker. Dus eerder #uglydelicious.
  6. Dien op met wat vers stokbrood of een lekkere pilav.

Mis nooit meer iets lekkers!
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Geef je op voor de updates en ontvang dan paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Ook lekker: