Jullie hebben lang niets van mij gehoord, omdat ik intensief bezig was met de afronding van mijn proefschrift. Dat is nu af en op 4 april was mijn promotie bij de Universiteit van Amsterdam.

Plezier & politiek

Het zal je niet verbazen dat mijn proefschrift ook over ‘food’ en eetcultuur gaat. Ik heb onderzocht hoe vertegenwoordigers van de huidige voedselbeweging – Slow Food, publicist Michael Pollan en chef Jamie Oliver – het publieke debat over voedsel sterk hebben beïnvloed.

Ik heb geanalyseerd hoe zij via hun media-uitingen het publiek opvoeden tot verantwoordelijke en kritische burgers. Daarbij verbinden ze politieke kwesties met het plezier van eten en koken tot een vorm van ‘politiek hedonisme’. Een uitgebreidere samenvatting kun je hier downloaden.

Sind 4 april mag ik mij nu Dr.Mazel noemen.

En bij Dr. Kelder & Co op radio 1

Op zaterdag 6 april sprak ik hierover met Jort Kelder in Dr. Kelder & Co – je kunt het gesprek hier beluisteren én bekijken.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Geweldig nieuws, Antonia.
    En vast van harte, Dr. Mazel.
    Zien alle blogs, podcast etc van harte tegemoet.
    Vooral die inspirerende recepturen.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.