Jullie hebben lang niets van mij gehoord, omdat ik intensief bezig was met de afronding van mijn proefschrift. Dat is nu af en op 4 april was mijn promotie bij de Universiteit van Amsterdam.

Plezier & politiek

Het zal je niet verbazen dat mijn proefschrift ook over ‘food’ en eetcultuur gaat. Ik heb onderzocht hoe vertegenwoordigers van de huidige voedselbeweging – Slow Food, publicist Michael Pollan en chef Jamie Oliver – het publieke debat over voedsel sterk hebben beïnvloed.

Ik heb geanalyseerd hoe zij via hun media-uitingen het publiek opvoeden tot verantwoordelijke en kritische burgers. Daarbij verbinden ze politieke kwesties met het plezier van eten en koken tot een vorm van ‘politiek hedonisme’. Een uitgebreidere samenvatting kun je hier downloaden.

Sind 4 april mag ik mij nu Dr.Mazel noemen.

En bij Dr. Kelder & Co op radio 1

Op zaterdag 6 april sprak ik hierover met Jort Kelder in Dr. Kelder & Co – je kunt het gesprek hier beluisteren én bekijken.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

1 reactie

Geweldig nieuws, Antonia.
En vast van harte, Dr. Mazel.
Zien alle blogs, podcast etc van harte tegemoet.
Vooral die inspirerende recepturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.