Dit is net zo simpel als dat het lekker is: rijg de zwaardvis in moten aan een spies, afgewisseld met parten citroen en blaadjes verse laurier. Met olijfolie besprenkelen, beetje zout & peper erover en dan op de barbecue. Heel lekker bij de gegrilde octopus met kikkererwtenpuree.
De citroen karameliseert, de laurier verbrandt een beetje maar geeft een heerlijke geur. En de vis laat je net even bruin en stevig worden. Maar niet zwart. Presto.
Ook met andere stevige vis
Kijk maar welke stevige vis je kunt krijgen. Heilbot of zeewolf kunnen ook. Maar bij boften dat onze favoriete vishandel De Dolfijn (in Haarlem, op de Botermarkt) een prachtige moot zwaardvis voor ons had. In Sicilië lagen de markten trouwens vol met die enorme zwaardvissen.
Volgende keer zullen we nog wel even vragen waar deze vandaan komt en hoe deze gevangen wordt – dat maakt volgens de viswijzer nog wel uit, qua duurzaamheid.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.