Zwaardvis met citroen en laurier

Dit is net zo simpel als dat het lekker is: rijg de zwaardvis in grove stukken aan een spies, afgewisseld met parten citroen en blaadjes verse laurier. Met olijfolie besprenkelen, beetje zout & peper erover en dan op de barbecue. Heel lekker bij de gegrilde octopus met kikkererwtenpuree.

Zwaardvis en octopus op de barbecue

De citroen karameliseert, de laurier verbrandt een beetje maar geeft een heerlijke geur. En de vis laat je net even bruin en stevig worden. Maar niet zwart. Presto.

Ook met andere stevige vis

Kijk maar welke stevige vis je kunt krijgen. Heilbot of zeewolf kunnen ook. Maar bij boften dat onze favoriete vishandel De Dolfijn (in Haarlem, op de Botermarkt) een prachtige moot zwaardvis voor ons had. In Sicilië lagen de markten trouwens vol met die enorme zwaardvissen.

Zwaardvis op de Pescheria in Syracuse (Sicilië)

Volgende keer zullen we nog wel even vragen waar deze vandaan komt en hoe deze gevangen wordt – dat maakt volgens de viswijzer nog wel uit, qua duurzaamheid.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.