Terwijl boeren en burgers tijdens de Grüne Woche in Berlijn demonstreerden voor een beter voedselsysteem, schreef ik voor Slow Food een drieluik over politiek engagement rondom voedsel.

Het is gebaseerd op mijn proefschrift Governing Food: Media, Politics and Pleasure (2019) waarin ik onderzocht heb hoe voedsel de afgelopen twintig jaar tot een politiek middel is geworden.

In dit drieluik zal ik een paar aspecten van mijn onderzoek uitlichten: de historische context van de huidige voedselbeweging; politiek en plezier bij Slow Food; en het belang van eetcultuur en diversiteit. Lees hier deel 1 over historische voedselbewegingen zoals de reformbeweging en de tegencultuurbeweging.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.