Alles wordt lekkerder met gerookte paprikapoeder, pimentón de la Vera. Dus toen ik aardappeltjes stond te bakken vroeg ik mij af: bestaat er eigenlijk een snackbar waar je patat met pimentón kunt krijgen? Ik zou er voor tekenen.

Voor dit vrolijke bord hebben we gewoon wat restjes gekookte aardappel knapperig opgebakken in ruim olijfolie – bijna gefrituurd dus. En dan royaal bestrooid met pimentón en zeezoutvlokken.

Met daarbij de inhoud van een paar blikjes: octopus en gerookte sardien. Blikvisjes hebben we dan ook altijd in huis.

Daarna hebben we het bord nog opgeleukt met gegrilde groene asperges, wat geroosterde tomaatjes en een simpele versie van deze frisse salade (zonder de kappertjes).

Over dat patatje pimentón gaan we het nog eens hebben met onze favoriete frietbakker hier in Haarlem. Bijvoorbeeld met wat aïoli? En nog een gefrituurde gamba als snacktopping om het af te maken?

Snuif ik nu nog even een lijntje pimentón.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Ook een top idee! Eindelijk weet ik wat ik met mijn (beetje onbeduidende) blikje ’taco de pota al ajillo’ moet, dat nog achterin de kast lag. Op de verpakking staat een foto van stukjes pulpo dus dat zal het vast zijn dan ;-) En heb toevallig ook nog een blikje Ortiz sardientjes liggen! Wat leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.