Risotto met asperges en gebakken Sint Jakobsschelpen

Dit is echt lente: romige risotto met blanke, boterige asperges en zachtzoet gebakken Sint Jakobsschelpen. Zeker doordat alles van de asperge wordt gebruikt om de smaak te accentueren: de schillen, het kookvocht en ook een paar asperges in stukjes door de rijst.

Lelijkste asperges door de rijst

Schil eerst de asperges. Gaar ze dan langzaam in een pan met water tegen de kook aan, samen met de aspergeschillen, beetje foelie, klont boter, paar schijfjes citroen en een schepje suiker.

Aspergeschillen, foelie, boter, citroen

Als ze gaar zijn haal je ze eruit en houd je ze apart. Zeef het kookwater en bewaar het voor je bouillon.

Maak vervolgens een witte risotto zoals we eerder beschreven. En gebruik als basis voor je bouillon dat aspergewater.

Kies de dikste of lelijkste asperges om in kleine schijfjes door de risotto te doen. De mooiste asperges geef je er apart erbij.

Droge Sint Jakobsschelpen in hete pan

Terwijl de risotto op het vuur staat dep je de Sint Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dan met een beetje olijfolie en doe er een beetje zout op.

Sint Jakobsschelpen kort gebakken in gloeiend hete pan

Wanneer de risotto klaar is en rust (de riposo), bak je de sint jakobsschelpen kort in een hete pan met opnieuw een klein beetje olijfolie. Tot ze van buiten mooi goudbruin kleuren, maar van binnen nog net zacht zijn.

Tenslotte doe je nog wat kervel door de risotto en dien je alles bevallig op.

Risotto met asperges en gebakken Sint Jakobsschelpen

Tropische Riesling

We dronken er een zalige Riesling bij: Riesling Hochheimer Hölle van wijnhuis Baison. Een volle, bijna zoete Riesling met tropische smaken als ananas. Maar ook brioche en zelfs frisse zuren. Te bestellen bij onze fietsende wijndealer Markvandewijn.

Of probeer eens één van deze recepten:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.