Het kan niet op
De overvloed van verschillende bessen, frambozen, aardbeien, kersen, perziken en zo meer is al een tijdje bezig. Dat biedt veel mogelijkheden voor allerlei lekkers. Als ontbijt, in salade, dessert of gebak. Het kan niet op!
Onze lievelingsrecepten met zomerfruit
Hier zijn een paar van onze lievelingsrecepten met zomerfruit:
Ontbijt
Begin met een fruitig ontbijt: gebakken suikerbrood met frambozen en gekonfijte citroen. Je dag kan niet meer stuk.
Salade
En dan bijvoorbeeld ’s middags een barokke salade met perzik. mozzarella en goede gedroogde ham. Met een glas rosé erbij.
Clafoutis
En maak dan ook nog even een clafoutis met kersen of met kruisbessen. Eet ‘m direct uit de oven. Of de volgende dag als ontbijt.
Gegratineerd
Maar je kunt het ook eenvoudig houden met slechts een gegratineerde perzik met amandelen. Evengoed zalig.
Gebakken
Ook lekker: gebakken zomerfruit met vanille en tijm, die geur alleen al! Een recept van niemand minder dan Alain Ducasse.
Zonder oven
Of nog simpeler, komt niet eens oven aan te pas: frambozen met mascarpone, op verkruimelde bitterkoekjes. Zo gemaakt.
Gekookt
En tenslotte, mocht je nog steeds fruit over hebben: de Noord-Duitse/Deense klassieker Rote Grütze van gemengde gekookte rode vruchten.
En vind je deze lijst niet lekker of lang genoeg? Kijk dan zeker ook eens bij David Lebovitz – die weet ook wel raad met al dat zomerfruit.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.