Kort gestoofd Ligurisch konijn

Volgens sommigen is konijn saai vlees. Maar met wat goede smaakmakers is het beslist lekker. Dit Ligurische konijn maak je met veel verse groene kruiden als rozemarijn, tijm en salie. En verder witte wijn en zwarte olijven. Zo aten we het ooit in Turijn en we waren verkocht.

Het recept zelf komt dus uit Liguria, de rotsachtige kuststreek vanaf Frankrijk oostwaarts tot La Spezia. Met schilderachtige plaatsen als Cinque Terre en Portofino. En natuurlijk Genua. Een konijn zijn we daar eerlijk gezegd nog nooit tegengekomen. Maar ja, die belanden er natuurlijk steeds in de pan.

Recept voor Ligurisch Konijn

Wij maakten dit naar een recept uit Antonio en Priscilla Carluccio’s Eten in Italië. Uiteindelijk een heel eenvoudig gerecht.

Men neme

Genoeg voor 4 personen

  • 1 heel konijn (rond 1,5 kilo) in stukken. Of 4 bouten, zoal wij deden.
  • 1 eetlepel bloem
  • Olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 5 blaadjes verse tijm
  • 100 gram Taggiasche-olijven (van die kleine, paarszwarte)
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1/2 tot 3/4 blikje tomaten in stukjes
  • verse zwarte peper & zout
  • eventueel: nog een beetje kippenbouillon
Bereiding

Alles bij elkaar ben je ongeveer 45 minuten bezig met klaarmaken en 1,5 uur stoven.

  1. Dep de stukken of bouten konijn droog en bestuif ze licht met een beetje bloem.
  2. Verhit wat olijfolie in een braadpan en braad de stukken konijn mooi goudbruin.
  3. Voeg de ui, knoflook, olijven en kruiden toe, zet het vuur lager en laat de ui garen.
  4. Doe er de wijn bij, laat de alcohol verdampen en schraap eventuele aanzetsels van de bodem van de pan. Voeg ook de tomaten toe. En wat peper & zout. En laat alles dan rustig in zo’n 1,5 uur gaar stoven. Als de saus te droog wordt voeg je nog wat bouillon toe.
  5. Breng laatste keer op smaak met peper & zout en dien op.

Lekker met polenta

Wij aten dit Ligurisch konijn met aardappelen, in de oven geroosterd met rozemarijn. En wat gestoofde worteltjes. Maar klassiek is ook met polenta, bijvoorbeeld gebakken.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.