lekkere podcasts

Eetluisteren: de lekkerste podcasts

Over eetlezen schreven we al vaker. Maar het oor wil ook wat. Dus luisteren we af en toe naar boeiende reportages en gesprekken over lekker eten en eetcultuur.

En hoewel de dagelijkse luisterroutine er nu een beetje uit is (nog slechts spaarzame forenzenritjes i.v.m. thuiswerken) zijn er nog genoeg geschikte momenten voor een leuke podcast. Ik ga er graag speciaal voor strijken.

Er zijn inmiddels ontzettend veel verschillende podcasts over eten & drinken. Daar grasduinen wij regelmatig in. Hieronder staan onze favorieten in willekeurige volgorde:

BBC4 The Food Programme

Al 745 afleveringen zijn er, and counting. Met allerlei onderwerpen. De ene keer een sfeervolle rapportage over schapenkaas op de Hebriden, de andere keer een gesprek met een kok en wetenschapper over de smaak bitter. Verveelt nooit, je wordt er altijd wijzer van.

Cheft

Culinair recensent en verslaggever Hiske Versprille duikt de keuken in met verschillende spraakmakende en interessante chefs uit Amsterdamse foodscene. De microfoon gaat mee de pan in.

Wat schaft de podcast?

Twee welbespraakte mannen van de wereld bespreken hun culinaire avonturen. En schuwen het experiment niet. Soms gaat het lekker nerdy over – pak ‘m beet – zuurdesem, dan weer wereldwijs over de beste saké bij Peruaanse ceviche. Steeds aangenaam.

Eat this Podcast

“In Eat This Podcast, Jeremy Cherfas tries to go beyond the obvious to see how the food we eat influences and is influenced by history, archaeology, trade, chemistry, economics, geography, evolution, religion — you get the picture.”

Food, but we digress

Alex The French Guy ken je misschien van zijn YouTube-filmpjes. Maar hij maakt ook deze podcast over kooktechnieken en experimenten in de keuken. In Engels met een stevig Frans accent.

Heston’s Journey to the Centre of Food

Chef Heston Blumenthal verkent de mogelijkheden van allerlei ingrediënten. “A forensic deep dive into food“. Met meer humor dan je zou verwachten van zo’n perfectionist.

A taste of the past

Deze podcast belicht het verband tussen eten en cultuur door de eeuwen heen. Aan de hand van allerlei specifieke onderwerpen uit alle windstreken, belicht door schrijvers en wetenschappers.

Mangiare!

Een klassiek radioprogramma waarin vaste presentator Petra Possel meerdere gasten ontvangt uit de Nederlandse culinaire wereld, zoals chefs en kookboekenschrijvers. Levendige gesprekken, met hier en daar wat gesmak.

Ook interessant:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.