De Ark van de Smaak in Nederland – het boek

We staan er weinig bij stil, maar ook in Nederland is er wel degelijk een rijke culinaire cultuur. Van andere landen is daar al veel van opgetekend. Hier moet je er vaak nog hard naar zoeken.

Ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland

Slow Food Nederland is daarom begonnen met De Ark van de Smaak in Nederland – het boek. Uit de eerste beschrijving:

“Aan de hand van essays van experts, recepten van koks uit het Slow Food netwerk en verhalen van bijzondere producten, boeren en vissers. De lezer wordt geïnformeerd over de rijkdom die we in Nederland hebben op het gebied van agro-biodiversiteit en culinair erfgoed. Het is ook een oproep om met iedere voedselkeuze een stem uit te brengen op het voedselsysteem van de toekomst.”

Het wordt een rijk geïllustreerd boek vol verhalen, beschrijvingen en recepten, gebaseerd op Nederlandse producten. Waarvan sommigen dreigen te verdwijnen.

De teller staat inmiddels op zo’n 70% van het benodigde bedrag om het af te maken. Maar je kunt ook zelf bijdragen:

Wij hebben ook vast een exemplaar besteld. Het kan in voorjaar 2021 klaar zijn.

Ook interessant:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.