las cronicas del taco

Kijken: taco’s en ander Latijns-Amerikaans streetfood

Eigenlijk gewoon is het gewoon Fernwee: het verlangen naar verre oorden, om nieuwe smaken te ontdekken en te proeven. Maar voorlopig kan dat alleen vanaf je bank, achter de TV. Niets houd je tegen.

Las Crónicas del Taco

Zo staan er op Netflix inmiddels 2 seizoenen met reportages over allerlei (regionale) taco’s: Las Crónicas del Taco neemt je mee door heel Mexico. Het water loopt je daarbij in de mond.

Misschien moeten wij onze “eigen” macaca (pulled beef met veel chipotle, voor op de taco) dan ook weer eens maken. Komen we nog een beetje in de buurt.

Streetfood Latin America

Wanneer je dan klaar bent met de taco’s van Mexico kun je doorpakken en afzakken naar Zuid-Amerika met Streetfood Latin America. Niet alleen reis je dan over de markten en straten van het hele continent, je leert ook de koks kennen.

In iedere aflevering staat één persoon centraal. Meestal een autodidact die een bepaald gerecht heeft geperfectioneerd. Niet zonder slag of stoot. Het leven in de meeste Zuid-Amerikaanse landen is een stuk zwaarder dan hier.

Je krijgt diep respect voor hun enorme energie, doorzettingsvermogen en inventiviteit. Steeds voor dag en dauw op, verse inkopen doen, alles zelf prepareren en dan nog koken en verkopen. Iedere dag opnieuw.

Dit doet je ook weer beseffen hoe veel het waard is dat er mensen zijn die hun eetcultuur op deze manier in stand houden en zelfs verrijken. En bereikbaar houden voor iedereen. Zonder deze mensen zou alles wat we eten allang alleen nog maar bepaald worden door supermarkten, grote producenten en uniforme restaurantketens.

Kijken dus!

Laten wij dan intussen proberen ook hier de restaurants in leven te houden, door iedere week ergens iets af te halen. In Haarlem zijn bijvoorbeeld lekkere empanadas te krijgen bij Empanadas Maxima. Of kun je de Peruaans-Japanse keuken proeven bij Maita.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.