Witte asperges met vitello tonnato

Asperges met vitello tonnato

Het kan nog een paar dagen: witte asperges van Hollandse bodem. Daarna is het seizoen voorbij. Dus op de valreep combineerden we de asperges met vitello tonnato. En we waren verrast over hoe lekker dat is.

Langzaam of snel

We schreven al eerder een uitgebreid recept voor vitello tonnato, naar receptuur van Kees Elfring. Daar moet je even de tijd voor maken, maar het resultaat is heerlijk.

Maar het kan ook sneller: koop wat plakjes kalfsfricandeau (de vitello) bij een goede slager en maak een snelle, nonchalante variant van de tonnato:

  • 1 blikje tonijn op olie (denk ongeveer 150 gram)
  • 1/2 potje mayo (zo’n 5 eetlepels)
  • Handje uitgelekte kappertjes + nog wat extra voor de garnering
  • 3 à 4 filetjes ansjovis (bepaal zelf hoe zout je het wil hebben)
  • scheut olijfolie
  • paar kneepjes citroensap
  • paar draaien van de pepermolen (fijn, niet grof)
  • klein bosje peterselie, grof gehakt

Mix alles in de blender tot mooi fijn (houd paar kappertjes en peterselie apart). Kook de asperges – hebben we hier nog wat suggesties voor. En dien op: asperges onder een deken van de vitello, en daar dan de tonnato overheen. Nog wat kappertjes en peterselie erover en klaar.

Buon appetito!

Witte asperges met vitello tonnato

Ook lekker:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.