Wij houden van lekker eten & koken

NB: we zijn niet geïnteresseerd in het plaatsen van advertorials, sponsored content of andere promo-acties. We doen dit omdat we het leuk vinden.

Wat aten zij? wordt beheerd door Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk. Wij houden van koken & eten en doen daar op deze weblog sinds 2009 verslag van.

Ooit zijn we begonnen met droge beschrijvingen in een paar regels, vooral om te onthouden wat we voor wie hadden gekookt. Maar gaandeweg zijn we uitgebreider gaan schrijven over alles wat we lekker vinden.

Met steeds meer recepten, tips voor goede restaurants, kookboeken of zelfs handig kookgerei. Soms een korte beschouwing, over bijvoorbeeld slow food of nouveau ruig. Of een smakelijk reisverslag. In ieder geval altijd met mooie beelden. Alle foto’s zijn dan ook door ons zelf gemaakt, tenzij anders vermeld.

Vrij naar Jacques Plafond

Die naam? Vrij naar Jacques Plafond’s radiorubriek met prachtige jingle:

Wat aten zij, wat aten zij, wat áááten zij?
Wat aten zij: bekentenissen aangaande gisteravond genuttigde maaltijden.
Wat áááten zij?

Wat was het? Wie maakte het? Smaakte het? En hoe is het bekomen?
Vragen over eten, wat magen moeten verdragen en verslagen van asceten en gastronomen.

Wat aten zij, wat aten zij, wat áááten zij?
Was het gestampte pot? Of nouvelle cuisine?
Of betrof het eetgenot, een kliekje misschien?
Wat aten zij, wat aten zij, wat áááten zij?

Omdat het fijn is om te weten wat anderen eten.

Uit Ronflonflon met Jacques Plafond, door Wim T. Schippers & Clous van Mechelen

Cadeauspotters op Milledoni

We spotten ook wel eens lekkere cadeaus voor Milledoni.nl, een online cadeau-community. Wat is er nou leuker dan iets lekkers cadeau te geven!

Gastauteurs op Frankrijk.nl

De artikelen die met Frankrijk te maken hebben worden ook doorgeplaatst op Frankrijk.nl, een travelwebazine (jawel!) met nieuws, reisreportages, leuke logeeradressen, andere zien en doen-ideeën in Frankrijk.

Hier en daar een kookboek van Bol.com

Wanneer we in onze blogs een kookboek vermelden, dan verwijzen we meestal naar het betreffende boek op de kookboekenafdeling van Bol.com. Omdat we daar zelf goede ervaringen mee hebben.

Als er dan iets verkocht worden dan vangen wij daar een kleine fooi voor (denk aan een paar %). Dus mocht je nog kookboeken willen kopen dan zou het mooi zijn dat dus via onze site bij Bol.com te doen – dank je!

Verder géén advertenties

We zijn gestopt met Facebook en advertenties: vooralsnog te veel onzin waar niemand op zit te wachten. En bovendien dubieus hoe die data verhandeld wordt. We zijn dan ook niet geïnteresseerd in het plaatsen van advertorials, sponsored content of andere promo-acties. We doen dit omdat we het leuk vinden.

Eén uitzondering: Slow Food

Hier maken we wél reclame voor. Wij zijn sinds 2010 lid van Slow Food Nederland. Omdat we geloven dat het de moeite waard is om ons in te zetten voor lekker, eerlijk en puur eten. Dus tegen smaakvervlakking, uitbuiting van aarde en producenten en allerlei onnodige toevoegingen. Goed eten is te belangrijk om te verpesten.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.