Lekkere links

Dit zijn websites waar wij regelmatig kijken om inspiratie, recepten en achtergronden te vinden:

Alle dagen honger: de Vlaamse Jo, Barbara en Mayken vullen deze site met goede fotografie, lekkere recepten en boeiende reportages over producenten en vakmensen.

BBC Food: een enorme database met lekkere recepten die goed worden beschreven. Komen vaak ook direct uit één van die talrijke kookprogramma’s op de BBC.

De Buik van Rotterdam verslaat de laatste ontwikkelingen in de Rotterdamse foodscene – kunnen we hier in Amsterdam nog jaloers op zijn. Opgelost: inmiddels is er ook een Buik van Amsterdam.

Chef Calum Franklin’s Instagram: Calum Franklin is chef van The Pie Room: helemaal gespecialiseerd in dat Britse klassieke gerecht. En hij maakt er kunst van.

Crisiskoken: Mara Grimm gaat te rade bij verschillende koks, bakkers en chefs. Daar komen heerlijke eenvoudige recepten uit voort. Voor tijdens én na de coronacrisis.

Eintopfheimat: wereldburger Barbara Steinbauer-Groetsch kijkt verder dan alleen naar recepten:  eetcultuur en -geschiedenis komen op haar blog ruim aan bod. Haar motto: Heimat ist da, wo man sich um einen Tisch versammelt.

Elle Eten: culi-glossy die bij houdt wat trendy en hip is op kook- en eetgebied. Je wil toch een beetje bijblijven.

Foodlog: hier wordt open, ter zake kundig én genuanceerd gedebatteerd over ons eten. Geeft achtergrond en diepte. Of, zoals ze het zelf zeggen: lekker, scherp, zinnig.

Foodtube: inmiddels staan hier meer dan 1200 video’s. Van koks, over koks of met koks. Complete masterclasses of eenvoudige impressies. Altijd leerzaam en lekker. Iedere een paar nieuwe.

Great Italian Chefs: verzameling heerlijke Italiaanse gerechten, gesorteerd op regio, soort gerecht of ingrediënt. Goed gedocumenteerd. Eindeloos smullen.

David Lebovitz: Amerikaanse patissier, inmiddels blogger die al lang woont & werkt in Parijs. En daar de lekkere markten, winkels en restaurants bezoekt. Maakte verschillende interessante kookboeken, grotendeels Frans georiënteerd.

Meneer Wateetons: gaat geen experiment uit de weg. En heeft ons al de standaardwerken Over Worst en Over Rook gebracht. Op zijn blog volgen wij zijn avonturen met spannende schimmels en weerbarstige apparaten.

La mia cucina: Heerlijke gerechten, voornamelijk uit het Mediterrane en Alpiene gebied door chemicus in ruste. Steeds een bron van inspiratie.

Ministerie van Eten & Drinken: deze blog heeft ons destijds geïnspireerd om zelf ook te gaan bloggen. Met het simpele idee dat het leuk kan zijn om te vertellen over de lekkere dingen die je zoal klaarmaakt. Dat doen Ellen en Paul nog steeds met verve. Niet de gemakskeuken, ook geen trendy liflafjes maar het betere Bourgondische werk. We blijven ze volgen.

Yotam Ottolenghi’s recipes @ TheGuardian: wekelijks nieuwe recepten en artikelen van Yotam Ottolenghi – prettig geordend in verschillende, steeds actuele thema’s.

Laatst bewerkt op 22 december 2020.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.