Naar een recept uit Yotam Ottolenghi's Flavour: uien, witte miso, boter en water ruim een uur in de oven. En zie daar: heerlijk hartige gekarameliseerde uien.
Voorbereiding 15 minutenmin
Bereiding 1 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur30 minutenmin
Bijgerecht
4Personen
Men neme
8middelgrote uien
100gramboter
100gram"witte" misopasta (shiro miso)
1literwarm water
Ook nodig
Aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Smelt de boter.
Schil intussen de uien en halveer ze.
Meng de miso, met de gesmolten boter en het warme water.
Leg de ui-helften met snijvlak naar beneden en giet het miso-botermengsel erover. Dek goed af met aluminiumfolie. Zet zo’n 30 minuten in de hete oven.
Haal dan het aluminiumfolie weg. En draai de nu gare uitjes voorzichtig om, dus met de open kant naar boven. Bedruip goed met de miso-boter en zet weer terug in de oven – zonder folie dus.
Laat de uien in miso-boter in ongeveer 45 minuten mooi diep bruin worden. En bedruip ze ondertussen om ze om de 10 minuten.